Ένα Εθνικό Σχέδιο δράσης για την Νεολαία ανακοίνωσε στην ομιλία του στην ΔΕΘ 2021 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Νέοι έως 29 χωρίς καμία προϋπηρεσία όταν προσλαμβάνονται με πλήρη απασχόληση θα ενισχύονται από την πολιτεία  με 1200 ευρώ (600 από αυτά θα είναι για τους εργοδότες και 600 για τους εργαζόμενους) για 6 μήνες, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός.

Οι επιδοτούμενες θέσεις εργασίας από 100.00 γίνονται 150.000.

Το φοιτητικό-στεγαστικό επίδομα επεκτείνεται και στους σπουδαστές των ΔΙΕΚ. 

Μηδενίζεται το ειδικό τέλος κινητής τηλεφωνίας και DATA για την νεολαία κάτω των 29 ετών, όφελος έως και 20 ετών στους λογαριασμούς.

Όσον αφορά τους νέους 15-17 ετών που έχουν εμβολιαστεί, θα τους προσφέρονται 50 megabyte δωρεάν DATA στα κινητά.

Παράλληλα, καθιερώνεται σε μόνιμη βάση από το 2022 η ψηφιακή κάρτα νέων.

Έρχεται νέο επικουρικό ταμείο ασφάλισης για εξασφάλιση του προσωπικού συνταξιοδοτικού κουμπαρά για τους νέους. Αυτό συνεπάγεται υψηλότερη σύνταξη στο τέλος της καριέρας του πολίτη.

Καταργείται ο φόρος στις γονεικές παροχές.

«Ξεκινώ από τους νέους. Μεγαλώσατε μέσα στην κρίση, μέσα σε lockdowns, βιώνετε την κλιματική κρίση. Μπροστά σας δεσμεύομαι να παλέψω ώστε να αλλάξει αυτή η εικόνα με εσάς στο προσκήνιο. Εισηγούμαι εθνικό σχέδιο δράσης με τη νεολαία, που θα συζητήσουμε μαζί σε κάθε περιφέρεια τους επόμενους μήνες. Δεν είναι αφελής ακούω την κριτική σας για αυτό και τολμώ ένα ξεκίνημα. Πρώτη πρωτοβουλία από μέρους μας το πρώτο ένσημο. Νέοι έως 29 ετών χωρίς προϋπηρεσία θα ενισχύονται για 6 μήνες από την πολιτεία με 1.200 ευρώ στην πρώτη πρόσληψη. Τα 600 θα πηγαίνουν στους εργοδότες και τα υπόλοιπα 600 θα κατευθύνονται στους νέους πέραν του μισθού τους για να τα ξοδέψουν όπως θέλουν. Από το 2022 οι επιδοτούμενες νέες θέσεις εργασίας αυξάνονται στις 150.000 από τις 100.000. το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα επεκτείνεται και στους σπουδαστές των ΙΕΚ» ανέφερε χαρακτηριστικό.

Πηγή: skai.grSource link