Οι μικροεπενδυτές της κοινότητας του Reddit ξαναχτυπούν… Αφού εκτίναξαν την μετοχή της GameStop, προκαλώντας χάος στην Wall Street, φέρονται να στρέφουν το ενδιαφέρον τους και μαζί με αυτό και την φρενίτιδα αγοράς μετοχών, στο ασήμι.

Ο πόλεμος που έχει ανοίξει εδώ και λίγο καιρό με αντίπαλα στρατόπεδα τους μικροεπενδυτές σε φόρουμ του reddit και τα μεγάλα hedge funds καλά κρατεί.

Μέσα από το chat-room «wallstreetbets», σχεδόν 8 εκατομμύρια χρήστες οργανώνουν συντονισμένες ανατρεπτικές επενδυτικές κινήσεις, με αφετηρία τους την επιθυμία εκδίκησης προς τα ομαδοποιημένα επενδυτικά κεφαλαία δισεκατομμυριούχων της Wall Street, που καθορίζουν την άνοδο και την πτώση μετοχών συγκεκριμένων εταιρειών, οδηγώντας ορισμένες από αυτές σε κλείσιμο. Χωρίς αυτό να αποκλείει βέβαια και την προσωπική επιθυμία κερδοσκοπίας.

Οι χρήστες του φόρουμ πολλαπλασιάστηκαν ύστερα από σχετικό tweet του ιδρυτή της Τέσλα, Έλον Μασκ, για την GameStop, με σύνδεσμο προς το Wallsreetbets στο Reddit.

Στο μεταξύ η αλυσίδα λιανικής πώλησης βιντεοπαιχνιδιών GameStop και η αλυσίδα κινηματογραφικών αιθουσών AMC Entertainment Holdings, από τις πρώτες που επωφελήθηκαν της εύνοιας των ερασιτεχνών επενδυτών του reddit, συνέχισαν την ανοδική τους πορεία, σημειώνοντας αύξηση κερδών την Δευτέρα περίπου 6% και 23%, ύστερα από την θεαματική τους άνοδο κατά 400% και 278% αντίστοιχα την περασμένη εβδομάδα.

AP Photo/LM Otero

Ωστόσο μέσα στο φόρουμ του reddit, αναφέρεται ότι πίσω από τη θεαματική άνοδο στο ασήμι, είναι στην πραγματικότητα τα hedge funds, που διασπείρουν ψευδεις ειδήσεις για να εκμεταλλευτούν προς οφελός τους το momentum και να ανακτήσουν κάποια από τα κέρδη που έχασαν την περασμένη εβδομάδα από την GameStop.

Πηγή: Reuters, Reddit, Twitter, AP

Μοιράσου το άρθρο:

Source link