Νέα χρηματοδοτικά εργαλεία αναμένεται να ανακοινωθούν, σύντομα, από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων με την υποστήριξη του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάπτυξης με στόχο τη συνέχιση της υποστήριξης του τομέα της καινοτομίας και της ανάπτυξης των νεοφυών αλλά και δυναμικών επιχειρήσεων όλων των μεγεθών.

Αυτό σημειώνει ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης σε άρθρο του στο «Βήμα» με τίτλο «Κέρδη για το κράτος, ανάπτυξη της αγοράς και θέσεις εργασίας με τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την καινοτομία», το οποίο αναδημοσίευσε στο Facebook.

Ο υφυπουργός αναφέρει ότι τα οικονομικά αποτελέσματα του ΕquiFund, για το ΑΕΠ είναι ήδη πολύ σημαντικά και σημειώνει: «Πριν ολοκληρωθούν τα 4 χρόνια επενδυτικής περιόδου, οι fund managers έχουν ήδη ανακοινώσει 6 εξαγορές επιχειρήσεων του χαρτοφυλακίου τους, κάθε μία με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που καταδεικνύουν τη δυναμική του οικοσυστήματος, την καινοτομία της ελληνικής επιχειρηματικότητας, την εξειδικευμένη τεχνογνωσία των Ελλήνων αλλά και την ανθεκτικότητά τους σε δύσκολες συνθήκες, όπως αυτές που προέκυψαν και λόγω της πανδημίας».

Επίσης, για το JEREMIE αναφέρει ότι οι επιστροφές του Ταμείου αναμένεται σύντομα να αγγίξουν τα 40 εκατ. ευρώ, συνεπώς το Ελληνικό Δημόσιο, στην πραγματικότητα έχει ήδη βγάλει ήδη ένα σημαντικό κέρδος από αυτή του την επένδυση και αναμένονται και επιπλέον εισροές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Source link